Motivational Speaking and Facebook Oblivion

ohfb

Spent an exciting and exhausting day in Katrineholm doing motivational speaking to high school kids. Six municipalities in Sörmland are running a joint EU project on gender and identity called 6H – Hur han blev han och hur hon blev hon (Official Web Page). Katrineholm is one of these and offers, among other things, film screenings (Boys Don’t Cry, Entre Les Murs and suprisingly Ken Loach’s Ae Fond Kiss), a youth cabaret, a mini Pride festival on St. Lucia Day and inspirational lectures. Which is what brought me to town.

Today I shared the stage with the extremely talented Oskar Hanska, 2009 Swedish Poetry Slam champion in the individual and impro categories and a stand-up guy. Catch him at the book fair in Gothenburg this week! Since it’s already started and Oskar was needed on the west coast, tomorrow the man parts go to Carl-Martin “Sture” Vikingsson of Svenska Akademien and Stures Dansorkester. Snaps to Sörmland on this whole thing!

Also: Since Oblivion High’s web page is only in Finnish, we now have a Facebook presence. Should you care to become a fan, it’s here.

Advertisements

3 Comments

Filed under Uncategorized

3 responses to “Motivational Speaking and Facebook Oblivion

 1. Du var bra, synd bara att du inte fick ett bättre bemötande. Och ja, jag var en utav de få som faktiskt visste vem du var. Fast jag är nog inte en utav dem som tror att Paris Hilton är en entrepenör.

  /Rebecca, 17åring tjej som är fast i Katrineholm men som faktiskt vill förändra världen när hon har gått ut skolan. Tips?

  • Tack så jättemycket Joc – du är en gåva till mänskligheten. Kom ihåg att tacka dina föräldarar från oss alla nästa gång ni talas vid.

   Rebecca: Elelr kan du se det så här – Jag åkte till England i 3 år och USA i 2,5 år för att utbilda mig, flyttade från vänner och familj i Skåne hit till Katrineholm för att rädda världen. Du är inte fast här – det är bara här ödet har satt dig till att hjälpa till att rädda just nu. Kom och snacka med mig om du vill – jag är all for världsräddning och kan kanske, kanske, kanske hjälpa dig att hitta vad just du kan göra. Men som Johanna sa – det är ju bara du som vet vad din kamp är, vi andra finns ju här bara som bollplank och riktningspekare.

 2. newmutant

  Åh, jag tycker jag fick ett jättebra bemötande! Särskilt andra (eftermiddag) och tredje sessionen (idag) vi körde när vi själva hade lite bättre struktur på det hela.

  Jag skulle säga så här – du är inte fast i Katrineholm, just nu är du bosatt i Katrineholm! Om du tycker det är instängt eller tråkigt kan du försöka tänka på det som att du just nu har fått arbetsro att läsa på om och testa grejer som intresserar dig. Läs bloggar, sajter och böcker om grejer du tycker är intressanta, gärna på ett lite vilt sätt så du följer konstiga stickspår och ser var du hamnar. Då kommer du antagligen att snubbla över lite mer specifika områden i världen som behöver räddas och som du också själv är fascinerad av.

  Passa på att börja med nån tokig hobby som gör dig glad (och rör på dig!) – mänskor med en stark drift att förändra är ofta dåliga på att ta vara på sig själv och bränner lätt ut sig. I längden är det mycket bättre för världen att du mår bra fysiskt och psykiskt och jag önskar verkligen att jag hade fattat det för 15 år sedan. Då hade jag prioriterat mig själv mer och, paradoxalt, uppnått MYCKET mer!

  Angående tips: jag brukar alltid rekommedera att man utbildar sig. Särskilt nu när det ser ut som att vi får dras med ungdomsarbetslöshet ett tag. Utbildningen är alltså inte nödvändigtvis för att kvalificera dig till ett specifikt jobb, utan för att ge dig en chans att jobba systematiskt och långsiktigt mot dina mål. CSN är fantastiskt och i Norden är ju högre utbildning oftast gratis, det är ett sånt sjukt privilegium när man jämför med resten av världen så du ANAR inte! Vi har ju faktiskt möjlighet att satsa på konstiga livsval om vi vill.

  Orsaken till att jag föreslår att du först ska nosa runt på de lite konstigare delarna av världen och kulturen är att det finns så många utbildningar i allt möjligt obskyrt eller roligt som varken du eller jag vet om just nu! Kanske du ska åka till ett annat land (något jag verkligen rekommenderar). Kanske du ska utbilda dig i nåt väldigt smalt och specifikt. Kanske ska du frivilligarbeta nånstans ett tag? Vem vet!

  Så, ta reda på vilka grejer just du kan brinna för, och leta reda på andra som också gör det, på nätet till exempel, och börja där! Kram!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s